Apple Music

apple music

Lige siden Apples overtagelse af Beats, og dermed også streamingtjenesten Beats Music, har det kun været et spørgsmål om tid, før Apple ville lancere sin egen musik streaming tjeneste.  Det er blevet den tid nu.

Men hvad er det så, som skal skille Apple Music ud fra konkurrenterne? Og hvad er det, som skal lokke ellers trofaste streaming abonnenter til at skifte til en ny tjeneste?

Til en begyndelse får du adgang til hele musikkataloget fra iTunes Store, hvor der er over 30 millioner sange. Det er nogenlunde lige så mange, som Spotify og Google Music siges at have.  Det er altså ikke mængden af musik, der er afgørende, men snarere udvalget af kunstnere. Hvis Apple har formået at få rettighederne til at streame musik fra de store kunstnere, som konkurrenterne ikke har på lager, kan det måske gøre en ret stor forskel.

Det næste salgsargument for Apple Music er radiostationen Beats 1, som skal udsende musik døgnet rundt, hele ugen lang med DJs fra Los Angeles, New York og London. Hvad meningen med dette er, kan man undre sig over. For det første er det åbenlyst en rent engelsksproget ide. Og med kun tre mennesker bag udvælgelsen af musikken, bliver variationen begrænset. Så hvis du ønsker at lytte til noget andet, kan du lige så godt slukke for radioen med det samme!

Tjenesten i sig selv selv er med andre ord ikke så revolutionerende eller omfattende, at det bliver en bedre løsning for de, der i øjeblikket bruger andre tjenester. Men hvad der til gengæld lynhurtigt kan skaffe mange brugere, er de mange millioner, som allerede er tilhængere af Apple-produkter. Hvis du har en iPhone eller iPad og har overvejet at prøve streaming af musik, er det snublende let blot at trykke på den nye Music-app i iOS 8.4, når den bliver tilgængelig den 30. juni.

Apple Music bliver tilgængelig på Android og Windows i løbet af efteråret. Prisen i Danmark er endnu ukendt, men i USA er prisen 9.99 dollar for en måned og en familie på op til 6 personer kan dele apple music for 14,99 dollar, hvor de første 3 måneder er gratis.

Skriv et svar